info@cekor.si      
Košarica
0,00 
Blog

Klopotčevi dnevi

20. in 21. avgusta smo v sodelovanju s Turističnim društvom Rudolf Maister-Vojanov Zavrh uspešno pričeli obujati tradicijo postavljanja klopotca, ki poskrbi, da so tudi naslednje leto kupice polne.

Čez dan so mladi imeli na ustvarjalnih delavnicah možnost ustvarjanja modelčkov klopotcev in drugih izdelkov, popoldne smo postavili klopotec, sledile so Klopotčeve igre, tekmovanje v spretnostih kmečkih iger, od nošenja pute, sestavljanja letvenega voza in še česa, obiskovalcem pa je bila na voljo tudi vožnja s kočijo in možnost ogleda Spominske sobe Maister po Maistru ter Viničarskega muzeja Kranvogl. 

V sklopu dvodnevnega dogajanja je skozi delavnice in vsebine je bil podajan še poudarek na spoštovanju tehniške dediščine, skrbi za naravo in omogočanju tej, da nam ponuja lokalno pridelano hrano in sadove, grozdje.

V soboto, 20. avgusta, je dogajanje z mešanico folka in bluza z rockovskim pridihom popestril Prlek Tadej Vesenjak, eden najprepoznavnejših kantavtorjev v Sloveniji, šestkratni nagrajenec KantFesta.

V nedeljo, 21. avgusta, pa je v sklopu Klopotčevih dni sledil še zadnji kino na prostem v Zavrhu, Traktor, ljubezen in rock’n’roll.