info@cekor.si      
Košarica
0,00 
Kavarna Maistrova klet
Štupičeva vila

Štupičeva vila je skozi čas dosti krat spreminjala lastnika in namembnost.

Bila je v lasti občine Lenart, nato v postopku denacionalizacije vrnjena potomcem, nakar je kupljena s strani podjetnikov in od leta 2005 v lasti slabe banke. Leta 2016 je Občina Lenart Štupičevo vilo odkupila, naslednje leto obnovila streho, leta 2018 pa uredila prostore vile in zunanji plato, leta 2018 so v obnovljeni vili uredili stalno muzejsko postavitev Maister po Maistru.

V vili je bila skozi čas aktivna tudi zadružna trgovina, v več primerih je v prostorih kleti bila organizirana gostinska ponudba, v aktivnem času, z izjemo obdobja med 2005 in 2018 pa je bila center lokalnega dogajanja.

Leta 2021 je občina Lenart obnovila še kletne prostore, v katerih bo zaživel projekt Završki CEKOR.

V kleti v sklopu Završkega CEKORja deluje Kavarna Maistrova klet Zavrh, ki skrbi za izbrano turistično ponudbo domačih izdelkov, spominkov in osnovno gostinsko ponudbo za obiskovalce Zavrha.

V prostorih kleti je organiziran prevzem lokalnih izdelkov naročenih preko spletne trgovine, prav tako pa partnerji projekta skrbijo za izvajanje tradicionalnih dogodkov in dodatne dogodke, ki širijo kulturno ponudbo kraja in oživljajo opuščene tradicionalne prireditve ter se povezujejo z osnovnimi šolami z namenom izvajanja izobraževalnih vsebin.

Nikakor ne gre zamuditi prvomajskega pohoda in tradicionalne trgatve, bodite pa pozorni na aktualne prireditve in objave v sklopu projekta.

V prostorih Završkega CEKORja lahko najdete še nabor izbranih domačih izdelkov iz obstoječega ter novega nabora LAS Ovtar, suvenirje, obrtniške in umetniške izdelke lokalnih ponudnikov.

Okolica namreč ponuja zelo bogat nabor lokalnih prehrambnih izdelkov, a so ponudniki teh razpršeni po širšem območju. Završki CEKOR jih je za lažji nabor zbral v spletni trgovini. Z nekaj kliki si lahko sestavite poln ceker  z izbranimi izdelki in ga ob prevzemnih terminih prevzamete v prostorih Završkega CEKORja.