info@cekor.si      
Košarica
0,00 
Blog

40. obletnica uradne otvoritve kovinskega Maistrovega stolpa

V soboto, 16. julija, in nedeljo, 17. julija 2022, smo se v sodelovanju s Turističnim društvom Rudolf Maister-Vojanov Zavrh posvetili 40. obletnici uradne otvoritve kovinskega Maistrovega stolpa!

Čez dan so za mlade in mlade po srcu bile na voljo ustvarjalne delavnice, saj je tudi Maister v Zavrh prihajal na počitek, kjer se je inspiriral za umetniško ustvarjanje.

V sklopu dvodnevnega dogajanja je skozi delavnice in vsebine bil podajan še poudarek na spoštovanju narave, skrbi za njeno neokrnjenost in zmanjšanju smetenja, da nam stolp še naprej lahko ponuja izjemen razgled na zelene lepote.

V soboto sta dogajanje s koncertom popestrila završka pevka Eva Kurnik s kitaristom Anejem Fanedl in preigravala zimzelene slovenske popevke.

Leta 1982 so po napornem dnevu in proslavi ob odprtju stolpa prebivalci sedli za male ekrane, na katerih so si lahko pogledali takrat izdan in predvajan film Učna leta izumitelja Polža. Malce nostalgije smo si privoščili tudi mi in si ta film ogledali v prvem večernem kinu na prostem.